Eén jaar.

Precies een jaar na het plotselinge overlijden van mijn vader post ik deze blog. Een jaar. Wat is een jaar. 365 dagen waarin zo veel kan gebeuren.

5 september 2016. Een periode van vooruitkijken, en kijkend naar de toekomst, werd mijn wereld abrupt stilgezet. Het was de periode dat ik begon met mijn afstudeerjaar en de datum dat ik precies een maand de sleutels van mijn eerste huisje met mijn vriend had. De verhuisdozen waren nog niet uitgepakt, of er kwamen weer meer bij uit mijn vaders huis.

Oh ja. Afstuderen. Hoe ga ik dit eigenlijk doen? Ga ik dit wel halen, dacht ik. Ik ga dit niet halen, hoe kan ik dit halen zonder mijn vader?

Omringd door dozen vol met foto’s besloot ik om dit te gebruiken bij mijn afstudeerproject. Mijn vader was fotograaf (net als zijn vader) en deze passie heeft hij al vroeg aan mij doorgegeven.

Nu, een jaar later, en afgestudeerd met een Bachelor illustratie op zak. Het besef kwam pas veel later dat ik het gewoon geflikt heb.

Op een gegeven moment kwam het besef, het rauwe, harde besef dat hij niet meer terug komt. Hoe erg ik hem terug wil, er is niks wat daar voor kan zorgen. Dus waarom zou ik dan stoppen met mijn opleiding? Dat zou hij zeker niet gewild hebben. De knop ging om en hierdoor kwam ik in een stroomversnelling terecht.

Wat betreft de verwerking ben ik er nog lang niet, maar dat is niet erg. Ik ga door en heb mijn ups en downs. Het is belangrijk dat je het erkent en niet weg stopt.

Wat kan er veel veranderen na zo’n heftige gebeurtenis. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat alles mogelijk is, hoe onmogelijk het ook lijkt.

Pap, ik hou van je, en dat zal ik altijd blijven doen.

Eef.

Advertenties

Gepubliceerd door Eveline

Illustrator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: