Hoogtepunten van 2017

En toen zaten we alweer 4 dagen in 2018. 2017 is aan me voorbij gegaan als een trein. Ieder jaar heb ik weer zo veel goede voornemens, waarvan ik de helft niet eens haal of ‘vergeet’. Even terugblikken op het afgelopen jaar;

  1. Afstuderen! Dit jaar draaide wel het meest om het afstuderen, want ik wou hoe dan ook geen studievertraging oplopen. Door alle omstandigheden kwam ik moeilijk op gang, maar het idee dat ik erna mijn rust kon pakken, heeft geholpen. Eindelijk afgestudeerd als Illustrator aan het AKV|St. Joost in ‘s-Hertogenbosch.
  2. Auto rijden. Ja ik ben een van die twintigers die nog geen rijbewijs heeft. Mede doordat ik een studenten-ov had, was deze ook niet nodig. Daarnaast speelt angst ook een grote rol. Toch heb ik mezelf overgehaald om een proefles te nemen. Achteraf viel het ontzettend mee (-zie je nou wel-). 2018 zal dan ook het jaar worden waar ik ‘m eindelijk ga halen!
  3. Mijn werk buiten de academie exposeren. 3 november exposeerde ik mijn afstudeerwerk in het crematorium in Ede. Dit was voor mij heel speciaal omdat het ook de plek is waar ik afscheid van mijn vader heb genomen.
  4. Eén jaar. In dit jaar woonde we alweer een jaar samen. Net als dat het één jaar geleden was dat mijn vader overleed. Geen hoogtepunt, maar wel iets om bij stil te staan.
  5. Comfortzones verbreken. Een begin in ieder geval. Hier hoort onder andere mijn werk exposeren bij, en auto rijden. Maar ook simpele dingen zoals het overstappen naar een andere tandarts omdat ik mij niet op mijn gemak voelde was een stap. Meer en meer heb ik het besef dat ik alles uit het leven wil halen, omdat het zo voorbij kan zijn.

2017 was het jaar waarin ik, na mijn afstuderen, op een laag pitje heb gestaan en mijn rouwproces aandacht gaf. Nu ik meer inzicht heb gekregen in mezelf, kan ik in 2018 weer meer gaan illustreren, fotograferen, lezen, en nog veel meer!

En heel gelukkig nieuwjaar!

Name

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door Eveline

Illustrator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: